Online könyvelés / Távkönyvelés

Az online könyvelés előnye

Az online könyvelésre való átállás a lehető legjobb befektetés lehet cége ügyvitelének átszervezésében. A távkönyvelés segít abban, hogy a cégvezető naprakész, világos információkat nyerjen ki a könyvelésből.

Az online könyvelés rendszere lehetőséget nyújt:

– a cash-flow elemzésére
– a minden hó 20-án fizetendő ÁFA lekérdezésére – akár hó közben folyamatosan is
– egyszerűen nyomon követheti az aktuális vevői és szállító folyószámla egyenlegeket, így azt is azonnal látja, hogy ki mennyivel tartozik a cégnek és azt is, hogy vállalkozása kinek mennyivel tartozik

Miért nem állnak ezek rendelkezésre az átlagos vállalkozás számára?

Azok a kisebb vállalkozások, amelyek nem dolgoznak együtt saját, bejáró könyvelővel, lényegében hó közben nem aktuális a könyvelésük, és ez egyfajta átláthatatlanságot eredményez számukra. Általában havonta, rosszabb esetben negyedévente felkeresik külsős könyvelőjüket, és elviszik egyben az addig összegyűlt számláikat. A könyvelő természetesen a bevallási határidőt betartva azokat megfelelően lekönyveli. Ezzel csak az a baj, hogy az előző időszak bevallási határidejére már nem aktuálisak az adatok, tehát a cég havonta sem tud lehívni aktuális adatokat a könyvelésből. Így hogyan is tudna a vállalkozó hosszútávon tervezni?

Azok a vállalkozások, amelyek a távkönyvelést választják, olyan mértékben növelhetik hatékonyságukat, mintha könyvelőjük minden nap bejárna hozzájuk, és minden egyes nap lekönyvelné a napi teendőket. További előnye, hogy az adatok azonnal rendelkezésre állnak, így pontosan látni, milyen aktuális folyamatok zajlanak. Ezek az információk nem pusztán statisztikai célt szolgálhatnak, hanem konkrét pénzügyi megtakarításokat is jelenthetnek a cég számára. 

Vegyük példának egy hitelfelvételt. Rendelkezésre állnak az ehhez szükséges információk, így a cégvezető pontosan látja az elérhető összeget és időre pontosan tudja megtervezni a hitel felvételét. 

 Hogyan válhat naprakésszé a távkönyvelés?

A vállalkozásban dolgozók a bizonylatokat ellátják iktatószámmal, beszkennelik őket és feltöltik a dokumentumtár megfelelő mappájába. A könyvelő az online szinkronizációnak köszönhetően ezekkel a dokumentumokkal azonnal tud dolgozni, így a megbeszélt határidőn belül le is tudja könyvelni azokat.

További előnyökkel is jár a távkönyvelés. Nem kell Önnek ezentúl a könyvelőjéhez határidőre elcipelni a nehéz papírtömegeket, ezt az időt ezentúl a vállalkozása fejlesztésére fordíthatja. Még akkor sem feltétlenül kell találkoznia vele, ha valamit meg szeretne beszélni, a hatékonyság jegyében ezt online vagy telefonon is elintézhetik.

Ügyfeleink visszajelzése alapján a távkönyvelés a jövő, kiválthatja a hagyományos könyvelést, ráadásul azoknak is érdemes ezt a módszert választani a helyben könyvelés helyett, akik a könyvelőirodánk környékén (Solymár, Pilisvörösvár, Piliscsaba, Üröm, Pilisszentiván, Pilisborosjenő) vállalkoznak, hiszen az említett előnyökkel ők is élhetnek.

Érdekli a távkönyvelés?

06-20-333-4444

vagy