Webáruház könyvelés

Ügyfeleink tudják, hogy könyvelő szolgáltatásunk széleskörű, így nem ijedünk meg a különleges kérések kapcsán sem. Nemrég megkeresett minket egy kétségbeesett ügyfél. Egy egész hetet rászánt arra, hogy helyben találjon egy olyan könyvelőt vagy könyvelőirodát, aki nem néz furcsán rá, amikor bemutatja, hogy milyen tevékenységet végez. Ő egy olyan webáruházat tervez nyitni, ami speciális olyan szempontból, hogy nem ő raktározza a termékeket, hanem a webáruház weboldalán leadott megrendeléseket továbbítja a nagykeresdő felé, akik intézik a kiszállítást (dropshipping). A helyi könyvelők nem voltak biztosak a dolgukban, így vállat vontak és nem vállalták el ügyfelem könyvelését.

Egy online webáruház könyvelése nekünk az egyik kedvenc feladatkörünk, ugyanis szinte az összes kapcsolódó dokumentum elektronikusan rendelkezésünkre áll, ráadásul a webáruház könyvelés rendkívül jól automatizálható, így ügyfeleink válláról még több terhet le tudunk venni.

 

A webáruház könyvelés előnyei

 

Az automatizálással csökkentjük az emberi hibák kockázatát. A leggyakoribb hiba az elgépelés, ami sok felesleges adminisztrációt okoz, ráadásul így megelőzhetők az esetleges NAV-ellenőrzéskor felfedezett hibák. A könyvelői hibák többsége a figyelmetlenségből fakad – ezt mi is megtapasztaltuk.
1. Csökkenti az adminisztrációt mind a webáruház könyvelő munkatársnál, mind a webáruház tulajdonosánál. Nem kell a dokumentumokat hosszasan rendezgetni a bevallási határidők előtt, mert azok pár kattintással lekérhetők fájlban.

2. Nincs szükség a papíros dokumentumok nejlonszatyorban történő szállítására… Ami nem elektronikusan elérhető számla, azt a webáruház tulajdonos be tudja szkennelni, és feltölti az általunk használt Google Drive alapú dokumentumtárba. Ezért személyes találkozásra sincsen szükség. A mi részünkről örülünk az egyszeri személyes találkozásnak, de nincs rá szükség: minden szükséges meghatalmazást távolról is meg tudunk csinálni. Sok olyan ügyfelünk van, akikkel még egyik könyvelő munkatársunk sem találkozott, mégis a telefonos és e-mailes kapcsolattartás miatt szoros – és jó – az együttműködésünk.

3. A webáruház könyvelés költséghatékony. A normál könyvelési csomagjaink havi díjának kalkulációja ugyanis azon alapszik, hogy minden számlát kézzel kell rögzíteni. Havi néhány tucat számlánál az adatállományok importálása még nem jelent nagy előnyt (mert azt a kevés időt, amit ezzel meg lehet takarítani, rá kell fordítani az interfészek, azaz az adatátvételi kapcsolatok programozására), de ha a számlák mennyisége nő, elkezd kirajzolódni az a minta, hogy a mennyiség növekedésével együtt kisebb mértékben emelkedik a webáruház könyvelés időigénye, mint egy hagyományos vállalkozásé. Ez azt jelenti, hogy nagyobb forgalomnál a webáruház könyvelés díja az automatizálás révén kedvezőbb, azonos – vagy még jobb – színvonal mellett.

1.

Kevesebb adminisztráció

Mind a webáruház könyvelő, mint a webáruház tulajdonosa jelentős időt spórol meg, hiszen az elektronikus rendszernek köszönhetőn nem kell rendezgetni a dokumentumokat a bevallási határidők küszöbén, elég néhány kattintással lekérni őket.

2.

nincs több papÍr hurcolás

Még akkor sincs probléma, ha olyan számlája érkezik, ami nem elektronikus. Ezeket egyszerűen beszkenneli (már okostelefonnal is kivitelezhető), majd azonnal feltöltheti az általunk használt Google Drive dokumentumrendszerbe. Így valóban nincs szükség személyes találkozásra, hisz azonnal megjelennek nálunk is a dokumentumok és a a szükséges meghatalmazásokat is el tudjuk intézni  távolról. Az ügyfeleink nagy része még sosem találkozott egyik munkatársunkkal sem, mégis az online és a telefonos kapcsolattartásnak köszönhetően szorosan és kiválóan együtt tudnak működni.

Ez az Ön számára is egy lehetőség, mert mi tiszteljük az Ön idejét!

2.

költséghatékony

 A webáruház könyveléssel időt és pénzt spórolhat.

A hagyományos könyvelői csomagárak kalkulációjánál úgy számolunk, hogy minden egyes számlát kézzel kell rögzíteni. Néhány számla esetén felesleges automatizálni, hiszen amíg ezt a folyamatot megfelelően beállítjuk, az idő alatt teljes importálást meg lehet csinálni, tehát nem nyerünk vele időt.

Ez inkább azoknál a cégeknél fizetődik ki elsősorban, ahol nagy mennyiségű számla érkezik be. A nagyobb forgalmú webáruházak esetén a könyvelési díj az automatizálás miatt még akár kedvezőbb is lehet, azonos színvonal mellett.

Érdekli a webáruház könyvelés?

06-20-333-4444

vagy